Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA)


Groepstraining veiligheid

GROEPSTRAINING VEILIGHEID

De groepstraining Veiligheid is een goede voorbereiding op mogelijke agressie, geweld, diefstal of overval in uw zaak. Want natuurlijk wilt u hierop goed voorbereid zijn, en ook uw medewerkers op voorbereiden. 

Oefenen is daarvoor de beste manier. Zo ervaart u aan den lijve wat er gebeurt; welk effect bepaalde reacties hebben op bijvoorbeeld de agressieve klant. Daarnaast is het belangrijk te weten wat de juiste handelingen zijn. Wat moet u doen en juist laten in een bepaalde situatie? De groepstraining Veiligheid biedt al deze kennis en ook de nodige praktijk. Reserveer dus een avondje voor deze training. 

In de groepstraining Veiligheid spelen u en uw medewerkers met een acteur  praktijksituaties na. Een prima voorbereiding voor als er echt iets gebeurt, en ook een goede preventiemaatregel.

Inhoud groepstraining

De groepstraining Veiligheid bestaat uit drie modules: winkeldiefstal, agressie en overvallen.

De training werkt met rollenspellen: een professionele acteur speelt een agressieve of gewelddadige klant, een deelnemer moet daarop reageren. Door deze vorm van ‘praktijkervaring’ leren de deelnemers hun eigen instinctieve reacties en grenzen goed kennen en zijn daardoor beter voorbereid wanneer zo'n situatie zich voordoet op de werkvloer.

De training duurt ongeveer 3 uur en kan zowel overdag als ’s avonds worden gegeven.

Op locatie

U draagt zelf zorg voor:

  • minimaal 12 tot maximaal 20 deelnemers;
  • een locatie (eigen zaak of een andere locatie in de buurt);
  • een projectiescherm;
  • catering.

Het CCV levert een deskundige trainer met de benodigde lesmiddelen en een trainingsacteur. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat en een boekje met praktische tips en adviezen.

Kosten

Voor de training wordt 500,- (excl. BTW) in rekening gebracht bij de aanvrager. De andere helft (€ 500,-) wordt betaald uit een subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Contact

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met het secretariaat Lokale trainingen, telefoon: 030 751 67 99, e-mail: lokaletraining(at)hetccv.nl

Tip: Boek de training samen met collega-ondernemers of vraag uw ondernemersvereniging een training te organiseren.

 

Bron: het CCV 

Login