Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA)


Verslag WvdV2014

In heel Nederland wordt in week 41, 6 t/m 12 oktober, de Week van de Veiligheid gehouden. In de regio Amsterdam-Amstelland zetten de RPCAA-partners zich in om veiligheid onder de aandacht te brengen.

Op deze pagina kunt u een verslagen bekijken van de activiteiten voor, tijdens en na de Week van de Veiligheid.

 

Week 15-21 september

16 september: Bijeenkomst Secret Scan Plein '40-'45

Dinsdag 16 september gaf bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud aan ondernemers van Plein ’40 – ’45 hun goederen terug die door een secret scanner waren ‘gestolen’.

Bekijk hier het verslag en foto's van de bijeenkomst.


Week 22-28 september

22 september: Bijeenkomst Secret Scan Koningsplein/Leidsestraat

Tijdstip: 18.30-20.30 uur
Locatie: Hotel Dikker & Thijs, Prinsengracht 444, Amsterdam

Bekijk hier de foto's van de bijeenkomst


24 september: Preventietraining Ouder-Amstel

Tijdstip: 19.45-22.00 uur
Locatie: Gemeentehuis Ouder-Amsteleen

Goede bijeenkomst met een vertegenwoordiging van 10 winkels vertegenwoordigt van de ongeveer 30 winkels, die de gemeente telt. Burgemeester en de wijkagent van Duivendrecht waren ook aanwezig, in totaal waren er ongeveer 20 personen.

De veiligheidsexpert van Allerto heeft de presentatie gegeven, die enthousiast en positief is ontvangen door de winkeliers. Er is op een effectieve manier kennis opgefrist en er zijn nieuwe items aan de orde gekomen.

Bekijk hier foto's van de bijeenkomst.

 

Week 29 september - 5 oktober

29 september: Opname instructiefilm Veilig openen van een onderneming

Op 29 september is er in opdracht van het RPCAA een instructiefilm opgenomen die ondernemers bewust moet maken van het veilig openen van een onderneming. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud was  aanwezig om de procedure te bekijken. De opnemen begonnen met het filmen op de manier waarop de meeste ondernemers hun zaak openen. Alleen en zonder al teveel aandacht voor de omgeving. Vervolgens werd door de ondernemers van restaurant Plato op het Confusiusplein getoond hoe een zaak veilig geopend kan worden: met meedere personen met aandacht voor de omgeving.

Meer informatie en de instructiefilm

 

29 september: Bijeenkomst Secret Scan Bos en Lommerplein

Tijdstip: 18.30-20.30 uur
Locatie: Stadsdeelkantoor

Foto-impressie van de bijeenkomst

 

1 oktober: Bijeenkomst Secret Scan Uithoorn

Tijdstip: 18.00-21.00 uur
Locatie: Gemeentehuis Uithoorn

Ook in Uithoorn hebben de Secret Scanners hun slag geslagen en hebben de deelnemende winkels under cover bezocht.

Meer informatie en en een foto-impressie van de bijeenkomst

 

Week 6- 12 september

6 oktober: Bijeenkomst Secret Scan Osdorpplein en uitreiking prijs beste ondernemers Secret Scan

Tijdstip: 18.30-21.00 uur
Locatie: De Meervaart

Nieuw-West heeft Secret Scans laten uitvoeren bij de winkelgebieden op het Sierplein, Plein ’40-’45 en het Osdorpplein. De Secret Scanner van een professioneel bedrijf doet zich voor als een gewone klant maar ondertussen bekijkt hij in verschillende bedrijven waar men kansen laat liggen waardoor de gelegenheid ontstaat tot het plegen van criminaliteit.

Bestuurscommissievoorzitter, Achmed Baâdoud (Veiligheid en Economie), heeft prijzen uitgereikt aan ondernemers die konden voorkomen dat een secret scanner spullen uit hun winkels ‘stal’.

Meer informatie en een foto-impressie van de bijeenkomst

 

6 oktober: Rondleiding Meldkamer Politie, Brandweer en Ambulance

Tijdstip: 18.30 en 19.30
Locatie: Hoofdbureau Politie Amsterdam, Elandsgracht 117, Amsterdam

Op deze eerste dag van de Week van de Veiligheid heeft de Meldkamer een aantal rondleidingen verzorgd. De deelnemers, die zich van te voren aangemeld hadden, kregen eerst een korte presentatie over hoe er omgegaan wordt met meldingen, hoe de aansluiting via een Particuliere Alarmcentrale (PAC) werkt. Na deze introductie hebben de deelnemers een rondleiding door de Meldkamer gekregen.

Meer informatie en een foto-impressie van de rondleiding

 

7 oktober: Overvalpreventietraining Horeca-ondernemers

De ochtend start vandaag met een horecatraining Overvalpreventie/omgaan met agressie en geweld. In de middag volgt er nog een. In totaal zijn er weer 40 horeca-ondernemers uit Amsterdam getraind op het gebied van veiligheid.  Beide trainingen waren al vroeg volgeboekt. Ook morgen zullen er weer twee trainingen gegeven worden in NH Hotel Caransa.

Meer informatie en foto’s van de trainingen

 

7 oktober: Plaatsen Safety Spots op de Arena Boulevard

Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh plaatst bij pinautomaten op de Arena boulevard een ‘safety spot’, een witte halve cirkel, rond de automaten. Veel mensen vinden het onprettig wanneer bij het pinnen andere mensen vlak achter hun staan. Door het aanbrengen van deze halve cirkel om de pinautomaat beseffen mensen dat ze buiten de cirkel moeten wachten wanneer iemand geld opneemt. En dat voelt een stuk veiliger!

Bekijk de foto’s


7 oktober: Cybercrime bijeenkomst 'De hacker vertelt' in Diemen

In Diemen komen 50 ondernemers bijeen om meer inzicht te krijgen in de wereld van Cybercrime. Dit tijdens de, door de gemeente Diemen georganiseerde, Cybercrime-bijeenkomst 'De hacker vertelt'.

Meer informatie en een foto's


7 oktober Training Diefstal en agressie

In stadsdeel oost is een training Diefstal en Agressie gegeven.

Meer informatie en foto's


8 oktober: Rijnstraat ontvangt de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen

De Rijnstraat is een belangrijke winkelstraat in Zuid met zo'n 120 winkels en ondernemingen. De ondernemersvereniging, stadsdeel en politie trekken samen nauw op in het schoon, heel en veilig maken (en houden) van de Rijnstraat. Met als resultaat de eerste KVO ster 1e ster.

Meer informatie en foto's


8 oktober: Handjesactie tegen zakkenrollers

Bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud (Veiligheid), gaat samen met de politie met een actie op de markten van Nieuw-West de strijd aan tegen zakkenrollers.  De speciale ‘Handjesactie’ tegen zakkenrollers op de markten Tussen Meer, Sierplein en Plein ’40-’45.

Meer informatie en foto's


8 oktober: 1200 Ondernemers gratis veiligheidsscan

KHN ondersteunt fastservicebedrijven met preventiemaatregelen tegen een overval

KHN start met ondersteuning van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA) gestart met de benadering van ongeveer 1200 fastserviceondernemers om een gratis veiligheidsscan aan te bieden. Ondernemers die daarna besluiten te investeren in veiligheidsmaatregelen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal €1000. Ondanks een daling, waren in 2014 in de regio Amsterdam toch nog 43 horecaondernemers het doelwit van overvallers. Fastservice-ondernemers zijn relatief vaak slachtoffer. Daarom hebben KHN en het RPCAA de handen ineen geslagen om ondernemers te helpen hun fastservicebedrijven veiliger te maken.

Meer informatie


8 oktober: Professionele hacker geeft informatie over cybercrime in Westpoort

MKB Amsterdam en het havenbedrijf Amsterdam organiseren voor ondernemers in Westpoort een bijeenkomst over cybercrime. In het gebouw van KPN XL vertelt de professionele hacker Stan Hegt hoe criminelen het internet gebruiken voor cybercrime. Ook het Openbaar Ministerie, de heer Loumans en KPN vertellen de 40 aanwezige ondernemers over de gevaren van hacken en het belang van aangifte doen.

Meer informatie en foto's


8 oktober: Zuidoost zet op de veiligheidsmarkt de 2.525ste deelnemer van Burgernet in het zonnetje

Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh opent de veiligheidsmarkt en feliciteert de 2.525ste deelnemer van Burgernet, Marjorie Cadogan. Na een melding van een inbraak, tasjesroof, een vermist kind of volwassene, kan de politie een zogenaamde Burgernetactie starten: Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon of voertuig.

Meer informatie en foto's


9 oktober: Crimineel ontbijt

In Uithoorn wordt gestart met een ‘Crimineel ontbijtje’ waar 30 ondernemers met gemeente, brandweer, politie en elkaar van gedachten wisselen over Veilig Ondernemen. De aanwezige politie geeft de ondernemers informatie over hoe een hennepplantage te herkennen en wat vervolgens te doen. De brandweer geeft preventieve tips hoe een bedrijf zo brandveilig mogelijk te maken en te houden.

Meer informatie en foto’s


9 oktober: Bandiet in beeld

Voor het cameraproject ‘Bandiet in Beeld’ gaan specialisten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vanaf 9 oktober langs bij 700 ondernemingen in dertien winkelgebieden in Nieuw-West voor een inventarisatie van de camera’s die er hangen. Ook de kwaliteit wordt getest. Als de opnameapparatuur niet voldoet, worden de ondernemers gewezen op de bestaande subsidieregelingen van het VKB (Veiligheid Kleine Bedrijven). ”Maar de bodem van deze subsidiepot komt in zicht”, aldus Baâdoud.

Meer informatie en foto's


9 oktober: Samen zorgen voor een veilige openbare ruimte

Muriel Dalgliesh ondertekent in het Amstel III kantorengebied met de Stichting Collectieve Beveiliging Amsterdam,  politie en beveiligingsbedrijf G4S een overeenkomst voor een nauwere samenwerking om de veiligheid en de openbare ruimte van Amstel III verder te verbeteren. Stadsdeelvoorzitter Muriel Dalgliesh: “Het veiligheidsgevoel wordt ook negatief beïnvloed wanneer de openbare ruimte niet ‘schoon & heel’ is. De samenwerking zorgt voor extra ogen in het kantorengebied waardoor we ook hierop snel kunnen ingrijpen. En dat zorgt voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.”

Meer informatie en foto’s


9 oktober: Daderpreventie door voorlichting: De Rechtbank

In de Meervaart staat de toneelvoorstelling De Rechtbank op het programma. Meer dan 700 bezoekers waaronder 650 leerlingen van verschillende ROC's vullen, samen met  Stadsdeelvoorzitter Baâdoud, de grote zaal van de Meervaart. De voorstelling vertelt het verhaal hoe een jongere, die thuis problemen heeft, op het criminele pad raakt en een overval pleegt. De rechtszaak wordt van A tot Z nagebootst, van de overval tot de rechtszitting. Een kinderrechter, een advocaat en de officier van justitie zijn in de voorstelling allemaal professionals in functie.

Meer informatie en foto’s


9 oktober: Ondernemersborrel stadsdeel Oost

Stadsdeel Oost organiseert in het Manor hotel in het kader van de week van de veiligheid een ondernemersborrel  met het thema Diefstal en Agressie.

Meer informatie


9 oktober: Gemeente Uithoorn wint Week van de Veiligheid award

Gemeente Uithoorn heeft op donderdag 9 oktober de RPCAA-Award voor de veiligheidsacties in de Week van de Veiligheid gewonnen. Burgemeester van Uithoorn, Dagmar Oudshoorn, ontving de prijs uit handen van Burgemeester Koopmanschap van Diemen in de Escape Lounge aan het Rembrandtplein.

Meer informatie en foto’s

 

 

Login