Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA)


Training Zelfverdediging Cybercrime voor ondernemers (pilot)

Training Zelfverdediging Cybercrime voor ondernemers

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA) organiseert een pilot training zelfverdediging tegen cybercrime voor ondernemers uit Amsterdam-Noord. Het MKB wordt steeds vaker slachtoffer van cybercrime en daarom heeft RPCAA deze speciale training ontwikkeld.

VEBAN leden zijn als eerste in de gelegenheid om aan deze training deel te nemen. Op donderdag 11 mei 2017, van 16.00 tot 19.00 uur op het stadsdeelkantoor in Amsterdam-Noord (Buikslotermeerplein 2000). Deelnemen is gratis, maar er is een beperkt aantal plekken.

HELAAS IS DE TRAINING NIET DOORGEGAAN WEGENS TE WEINIG BELANGSTELLING. ER WORDT AAN EEN NIEUWE OPZET VAN DE TRAINING GEWERKT.

Meer informatie,neem contact op met de veiligheidsmanager.

 

Informatie over cybercrime kunt u vinden via deze link.

Tijdens de training controleert u onder begeleiding de veiligheid van uw smartphone (die gebruikt wordt voor werk). Zorg er daarom voor dat u die, opgeladen, meeneemt!

Over cybercrime
Cybercrime is de verzamelnaam voor alle criminele activiteiten waarbij gebruik gemaakt wordt van informatie- en communicatietechnologie (ICT).

Een beveiligingsincident heeft soms grote gevolgen voor een bedrijf. Het kan de privacy van klanten raken, tast de reputatie van een bedrijf aan en kan bijvoorbeeld juridische gevolgen hebben. Uit onderzoek blijkt dat slechts 33% van de bedrijven goed heeft nagedacht over beveiliging en dat een kwart te maken krijgt met beveiligingsincidenten.

Niet alleen personen, maar ook bedrijven zijn er steeds vaker het slachtoffer van.

Voorbeelden zijn:

  • via een vervalste website of e-mail persoonlijke gegevens achterhalen (‘phishing’) en misbruiken
  • via ‘spam’ of ‘hacking’ netwerken platleggen
  • misbruik van persoonlijke gegevens – identiteitsroof
Login