Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA)


Training ’awareness’; een training om ’Onraad te ruiken”

Wat kunt u zelf doen om de veiligheid in en om uw zaak te verbeteren? Waar kunt u op letten als klanten uw zaak binnenkomen? Hoe kunt u zien wie een klant is – en wie kwade bedoelingen heeft? Wat kunt u zelf doen om een overval te voorkomen? Kom naar de workshop ‘Alert aan het werk’. In 2 à 3 uur krijgt u antwoord op deze vragen. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

U leert u hoe u de veiligheid in en om uw zaak kunt verbeteren. Let op, het gaat niet over beveiligingcamera’s, sloten, rolluiken en andere (dure) investeringen. Het gaat over alertheid. Alert aan het werk betekent: beter kijken naar de mensen in uw zaak.

Dat klinkt eenvoudig, maar ook professionele beveiligers en politiemensen doen het. ‘Spotten’, noemen ze dat. In de workshop komt u er meer over te weten. Zodat u en uw medewerkers ook biidragen aan een veiligere zaak en een veiligere buurt.

U leert van een professional, die jarenlang bij de politie en in de beveiliging werkte, het verschil te zien tussen een gewone klant en iemand die kwaad wil. Mensen met verkeerde bedoelingen gedragen zich net anders. U leert waar u op moet letten en hoe u hier het beste op kunt reageren. U kunt er zelf voor zorgen dat kwaadwillenden eerder opvallen door hun gedrag te beïnvloeden.

Door iedereen die uw zaak binnenkomt te begroeten voorkomt u bijvoorbeeld dat iemand die slechte bedoelingen heeft zijn gang gaat. Dieven proberen immers ongezien te blijven, terwijl een klant die geholpen wil worden het juist op prijs stelt om aangesproken te worden. Een klantgerichte houding is goed voor de veiligheid.

Wat leert u?
In de workshop leert u:

  • Beter kijken naar mensen in en rond uw zaak;
  • Het gevoel ‘dat er iets niet klopt’ herkennen;
  • Ontdekken hoe je iemand kunt aanspreken;
  • Wat de reactie van iemand vertelt over zijn bedoelingen;
  • Waarin de reacties van goed- en kwaadwillenden van elkaar verschillen;
  • Klantgericht en veilig werken;
  • ‘Kwaadwillenden’ voelen dat ze gezien zijn.


Voor wie?
Eigenaren en medewerkers van winkels, bedrijven of horecazaken in de buurt. U kunt daarom ook ervaringen en ideeën bespreken. Het gaat echt over úw buurt.


Meer informatie?
Neem contact op met de veiligheidsmanager (veiligheidsmanager@rpcaa.nl).
Bekijk de flyer voor meer informatie, u kunt deze onderaan deze pagina downloaden.

Direct contact met de trainer? 
Valentijn Rippens
valentijnotc@ziggo.nl , telefoon: 0611347287

 

Gerelateerde documenten

Login