Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA)


Gratis quick scan risico’s cybercriminaliteit

01.05.2017

Cybercriminelen speuren naarstig naar de digitale zwaktes bij bedrijven om in te breken bij netwerken en computers. Maar ook via heel simpele bedrijfsprocessen zoals mail en contactloos betalen, het gebruik van tablets of bezoekers op het bedrijfsnetwerk kunnen ondernemers gehackt worden.

Een gratis quick scan

De onderwijsinstellingen ROC van Amsterdam, ROC van Flevoland en de Hogeschool van Amsterdam en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland (RPCAA) hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder studieproject. De mbo- en hbo studenten van de Leergang Cyber ontwikkelden een app waarmee ondernemers op hun mobiele telefoon, tablet of laptop een aantal vragen doorlopen om de risico’s van hun devices in kaart te brengen. Een team van studenten stellen op basis van de uitkomsten een persoonlijk advies voor het bedrijf op en lichten dat persoonlijk toe.

Samenwerking

Bedrijven en MBO/HBO-opleidingen uit de Metropool Regio Amsterdam werken nauw samen aan het ontwikkelen en borgen van optimale kennis, skills en drills in het onderwijs rond de bestrijding van cybercriminaliteit. Er worden masterclasses, stages en meetings georganiseerd.

Ook een gratis quick scan?

Wilt u ook een quick scan van uw devices? Download dan de app CyberScanMRA via de app store of google play en vraag een inlogcode aan door een mail te sturen naar Daiyanara Adelina (d.adelina@rocva.nl).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

www.politie.nl
veilig internetten.nl
fraudehelpdesk.nl

Login